Na terenie naszego gospodarstwa agroturystycznego znajduje się specjalna wędzarnia do wędzenia ekologicznych wędlin jak też i ryb.
Jest u nas możliwość degustacji swojskich wędlin czyli kiełbasy, szynki, schabu, boczku wykonanych od początku do końca w naszym gospodarstwie tj; sami kiełbasę napychamy, a pozostałe wędliny leżakują przez około trzy doby w specjalnej solance ziołowej bez dodatków żadnej chemii. Po tym okresie wędliny zostają zawinięte w specjalną folię i siatkę, po czym zaczynamy proces wędzenia który trwa od 4 do 6 godzin.
Po tym okresie wyjmujemy z wędzarni świeżo uwędzone najpierw oczywiście kiełbasę, a później pozostałe wędliny które swoim wyglądem jak i zapachem skuszą chyba każdego.
Wszystkich naszych Gości którzy są chętni uczestniczyć w takim procesie oczywiście wraz w podkładaniem drewna olchowego do wędzarni Zapraszamy do nas, ponieważ jest na co popatrzeć i oczywiście gwarantujemy 100% mięsa w mięsie co w dzisiejszych czasach nie jest takie oczywiste.